Koax csatlakozó
Vásárlás

Koax csatlakozó televíziós rendszerekhez

2019-11-29

Ha szemcsés a kép, akkor nem kell máris a szolgáltatót szidni vagy a TV-t ütögetni. A hiba gyakran a koax csatlakozó rossz érintkezése miatt szokott előfordulni. Ismerős a helyzet, amikor elkezdjük piszkálni a televízió hátulján az antenna kábel csatlakozóját.

Ha rátesszük az ujjunkat jó a kép, amikor levesszük, elkezd búgni, recsegni, szemcséssé válik, stb. Hogyha csak kilazult a koax csatlakozóban a kábel, akkor azt egyszerűen meg lehet csinálni, de megeshet, hogy cserére lesz szükség.

Az elhasználódott kábelvég levágásával orvosolható a probléma. A baj akkor van, amikor nem elég hosszú a vezeték. Ilyen esetben a megfelelő koax csatlakozóval toldást lehet létrehozni.

Ez akkor szokott praktikus megoldás lenni, amikor a vezeték a falban fut és nincs lehetőség egy újjal helyettesíteni. A kínálatban megtalálhatóak az „F“, a „dugó“ és a „hüvely“ típusú koax csatlakozók egyaránt. Ezekkel könnyedén kiépíthető egy jól működő TV rendszer, viszont a kábelek minőségére és hosszára is figyelni kell, a tökéletes végeredmény érdekében.