A modern fogyasztók inkább azokat a vendéglátóhelyeket látogatják meg, ahol nemcsak jóízűen táplálkozhatnak, hanem gyorsan ki is szolgálják őket. Ez ahhoz a tényhez vezet, hogy a hagyományos kávézók és éttermek is egyre gyakrabban alkalmazzák a fritőz nyújtotta előnyöket. Az egyik legnépszerűbb étel, ami már évtizedek óta a népszerűség csúcsán van, a sült krumpli. Ropogós és hihetetlenül zamatos. De nemcsak a burgonya, hanem a fánk, a csirke szárny, a tenger gyümölcsei és még sok minden más is könnyen, ízletesen és gyorsan elkészíthető a professzionális fritőz segítségével. Ez nagymértékben leegyszerűsíti és felgyorsítja a konyhai munkafolyamatokat. Az ételkészítés úgy zajlik az olajsütőben, hogy a félkész termékeket speciális kosarakba helyezik, amelyeket forró olajba merítenek. A magas hőmérséklet hatására néhány percen belül kész a hőkezelés. Így nem kell sokáig állnia a tűzhely mellett és várni, amíg az étel elkészül. Egy ipari fritőz gyorsan és hatékonyan készíti el a terméket, amelyeken zamatos aranybarna kéreg keletkezik.