Gérvágó strapabíró kialakítássla
Vásárlás

Gérvágók széles kínálata

2019-04-30

Ma már az egyszerű barkácsoláshoz is olyan professzionális szerszámgépek szerezhetőek be, amelyek még az ipari körülmények között is megállják a helyüket.

A kínálatban található gérvágó modellek túlnyomó részével is éppen ez a helyzet. A munkaanyagokat egy hagyományos kézi fűrésszel szinte lehetetlen a megfelelő szögben elvágni, hogy azok az összeszerelésnél pontosan illeszkedjenek. A 45 és 90 fokos rézsutos vágatok elkészítéséhez a leggazdaságosabb megoldás egyértelműen gérvágó láda.

Résekkel van ellátva és nagyjából úgy működik, mint egy sablon. Ez alapján lehet elkészíteni a szükséges vágatokat, kézi fűrészt használva, viszont ez általában nem számít túl hosszú életűnek, ráadásul időigényesebb is.

Azonban a gérvágó gép használatával már teljesen más a helyzet. A munkadarab szélessége nem számít korlátozó tényezőnek. A gérvágó fűrészek sebességét is be lehet állítani, az adott munkadarabnak megfelelően. Így minden szempontból kifogástalan vágatokat lehet készíteni. Porszívót is csatlakoztathatunk a munkagépre, így nem kell utólag összetakarítani a fűrészport.