Calvados
Vásárlás

Calvados egyenesen Normandiából

2020-04-13

A férfiak is kedvelik a finom, zamatos gyümölcsöket, főként párlatok formájában fogyasztják előszeretettel. Az egzotikusan csengő Calvados kezdi a magyar fogyasztókat is meghódítani, hiszen a kellemes, gyümölcsös aromája kiváló egy kiadós ebéd lezárására vagy esti italozgatásra egyaránt. De lássuk, hogy mi ez az ital!

A tradicionálisan normandiai almaborból, érleléssel készített gyümölcspárlat tehát francia tájakról érkezik, erőteljes ital, ami bár markáns, mégsem nehézkes. Csalóka, hiszen az ember elsőre azt gondolná, hogy fogyaszt egy kis kellemes almaborból készült italt, ám nem szabad lebecsülni az erejét, hiszen 40-42 fokos, ám a hagyományos eljárásokkal főzött variációk akár a 70 fokot is elérhették.

Az eredetvédett Calvados kizárólag akkor viselheti ezt a nevet, ha megfelel minden, a gyártásával kapcsolatos előírásnak. Na és mikor jó inni ezt a finom nedűt? Nos, semmiképpen sem reggel, inkább az ebéd vagy vacsora előtt vagy után fogyasztva, hiszen a nehéz ételek könnyebben emészthetőek pár csepp Calvados fogyasztásával.