sebfertőtlenítő
Vásárlás

A sebfertőtlenítő elpusztítja a baktériumokat

2020-06-25

Ön sportoló vagy csak kedvtelésből edz és sérülést szenvedett nyújtás közben, de folytatnia kell az edzést vagy fel kell készülnie a versenyre? Ebben az esetben a tapasz a legjobb barátjává és támogatójává válik. Jól rögzíti az ízületeket, segíti a sérülések megelőzését és felgyorsítja a helyreállási folyamatot. Habár sem a sportközösség, sem az orvostudomány nem jutott konszenzusra a tapasz használatának előnyeiről, a profi atléták és edzők szerint azonban valóban képes a sérült sportolót a lehető legrövidebb időn belül lábára állítani.

A rugalmas terméket a megfeszített bőr felületére kell alkalmazni. Például, ha a térdízületre akarjuk használni, akkor a térdet be kell hajlítani. Amikor a végtagok visszatérnek egyenes helyzetükbe, a tapaszok kompresszív és támogató hatást fejtenek ki, és magukra veszik annak a fizikai megterhelésnek a részét, ami az izmokra és az ínszalagokra nehezedik. A tapaszok hipoallergén összetétellel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy akár 3-5 napig is viseljük ezeket. A kisebb vágások, égési sérülések és karcolások nem igényelnek orvosi felügyelet melletti fekvőbeteg ellátást, de ezeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. A megfelelő sebfertőtlenítő alkalmazásával gyorsan és biztonságosan helyrehozható. A gyógyszertárakban és az interneten sok ilyen készítményt forgalmaznak és ahhoz, hogy tudjuk, melyiket kell használni, meg kell érteni azok tulajdonságait és a hatásuk jellemzőit. A bőr sebeinek gyógyítására szolgáló sebfertőtlenítőket az ősi idők óta használják.

A legtöbbjük egyszerre számos funkciót hajt végre: elpusztítja a mikrobákat és a baktériumokat, védőréteget hoz létre és elősegíti a szövetek regenerálódását. A vágás vagy égés mélységétől függően, a gyógyulás eltérő időt vesz igénybe, így néhány naptól akár több hétig is eltarthat. Ezek a gyógykészítmények segítenek felgyorsítani ezt a folyamatot és eltűntetik a seb nyomait. Annak ellenére, hogy a sebfertőtlenítőket sterilizálásra, szárításra és a sérülés utáni regenerációs folyamat felgyorsítására használják, az összetételükben igencsak különböznek.