Borbélyok
Szolgáltatás

A borbély szalonok eredete – te tudtad ezeket?

2020-08-28

Vannak szakmák, amelyekre mindig is szükség volt és mindig is szükség lesz. Ilyen az orvos, a fogorvos, de még a fodrász vagy a borbély is ezek közé sorolható, hiszen haj- és szakállvágásra mindig igény volt és lesz. Már a középkorból is fennmaradtak nyomok a borbélyok tevékenységéről. Léteznek olyan szalonok a fővárosban, ahol elég gazdag borbélyeszköz gyűjteményből álló kis múzeumot találhat az ember.

Nyilván ezek között vannak nagyon régiek, meg egészen újak is, de mind arról árulkodik, hogy erre a szakmára már nagyon régóta igény volt. Ez napjainkban sem változott, főleg, hogy a mai ember kivételes figyelmet fordít a külsejére. Nem is kevés az olyan férfi, aki szinte állandóan kifogástalan szakállal és hajjal jelenik meg, nem csupán a különleges összejövetelek alkalmával, hanem még a munkahelyén is. Hogyan csinálja? – kérdezik sokan. Egyszerű! Bizonyos időközönként felkeresnek egy olyan borbélyszalont, mint amilyen az A76 Barber Queens.

A legtöbb ember nem is tudja, hogy a fodrász nem biztos, hogy szakállt is tud vágni szakszerűen. Ezért megkérik a fodrász ismerősüket, hogy igazítsa már meg a szakállukat is. Ilyenkor születnek a félresikerült fazonok, ugyanis a szakállvágás és a hajvágás két külön műfaj. Attól, hogy valaki profi az egyikben, még nem biztos, hogy a másikat is mesteri szinten űzi. Mint minden mesterséget, a borbély szakmát is ki kell tanulni, hiszen annak is megvannak a fondorlatai. Az említett szalon érdekessége, hogy bár férfi ügyfeleket fogadnak, de az itt dolgozók kivétel nélkül mind nők.

A profizmusuk és hozzáértésük mellett, talán ezért annyira csábító ez a hely az erősebbik nemnek. Az www.a76.hu linkre kattintva megtekinthető néhány kép minden lány eddigi munkájáról, ami alapján könnyen eldöntheti minden ügyfél, hogy kihez szeretne időpontot foglalni, amit online is megtehet a nap bármelyik percében. Az sem gond, ha valakinek már van időpontja, de még nem tudja, hogy milyen frizurát vagy fazont szeretne, mert a lányok hasznos és szakszerű tanácsokat adhatnak, ha erre szükség van.