Novopayment bankkártya terminálok költségei
Szolgáltatás

A bankkártya terminálok költségei – Milyen árakra lehet számítani?

2022-11-03

Rengeteg helyen bizony komoly elvárásnak számít a vásárlók részéről a kártyás fizetési lehetőség. Természetesen az adott cég szemszögéből egyáltalán nem mindegy, hogy melyik szolgáltató mellett döntött, hiszen mindez kihat a végső árra. A Novopayment bankkártya terminálok költségei több szemponttól is függnek.

Milyen tényezők befolyásolják a POS terminálokat illető kiadásokat? Milyen árakra lehet számítani akkor, amikor a cél egy bankkártya terminál üzembe helyezése? Érthető, hogy a legtöbben ezekkel a kérdésekkel fordulnak a céghez és legfőképpen arra kíváncsiak, hogy mennyibe is kerül a bankkártya terminál üzemeltetése.

Az igazság pedig az, hogy egyértelmű választ erre nincs. Miért? Mert minden POS terminál szolgáltatónál más tényezők alapján határozzák meg a bankkártya terminálok költségeit. Ezért is figyelhető meg, hogy bizonyos szolgáltatók weboldalán egyszerűen nem lehet találni konkrét árakat és mindenhol a személyre szabott megoldásokról van szó.

Nincs ez másképp a Novopayment esetében sem, amelyik egyéni konstrukciókat kínál annak érdekében, hogy a szolgáltatás minden tekintetben megfeleljen a követelményeknek. Aki tehát POS terminál beszerzésén gondolkozik, jól teszi, ha előbb utánajár annak, hogy hosszútávon milyen költségekkel jár az üzemeltetése, ugyanis jelentős különbségek fordulhatnak elő az egyes bankok és fizetési szolgáltatók eszközei között.

Van olyan szolgáltató, amelyik csak magát a POS terminál megvásárlását tünteti fel egyszeri költségként. Ekkor nincs havi díj, viszont ugyanúgy kell fizetni a tranzakciónkénti költséget, és egyáltalán nincs szerviz szolgáltatás felmerülő hiba esetén. Arra is van példa, hogy bérbe adják a POS terminált a vállalkozásnak és nincs fix vásárlási vagy telepítési költség, csak havi bérleti díj.

Általában ezért cserébe szerviz és egyéb szolgáltatást nyújt az adott cég. Rengetegen azért döntenek a Novopayment mellett, amikor a POS bankkártya terminálokról van szó, mivel itt személyre szabott ajánlatokkal lehet találkozni.