kft alapítás tőke
Szolgáltatás

Mekkora legyen a Kft alapítás tőke?

2020-11-29

Több típusú magánvállalkozások közül választhatnak mindazok, akik arra az elhatározásra jutottak, hogy saját céget alapítanak. A Kft alapítás tőke szempontjából is kitűnő választás. A kis- és középvállalkozások kedvelt társasági formája a Kft, vagyis a korlátolt felelősségű társaság, ami lehet egy- vagy többszemélyes.

Egy olyan gazdasági társaság ez, ami meghatározott összegű törzsbetétekből álló törzstőkével indul és amiben a tagok kötelezettsége alapvetően csak a saját vagyoni hozzájárulásuk befizetésére terjed ki. Persze, mások a feltételek a Kft alapítás tőke összegét illetően, ha egyszemélyes a vállalkozás és megint mások, ha többszemélyes. Ezeket az információkat meg lehet találni a cegalapitas.net portálon, ahol más tudnivalókról is tájékozódhatunk.

Például a Kft. ügyvezetőjének felelősségéről, a tulajdonosi kör, a társasági vagyon és a törzsbetétek meghatározásáról szintén olvashatunk. Itt ismerhetjük meg a Kft alapítás tőke értéke felől is itt informálódhatunk. Tehát minden megtudható, amire csak szükség lehet a vállalkozás beindításához.

A KATA adózás megjelenésétől kezdve újra népszerű a betéti társaság.

Nagyon sokan döntenek ilyen jellegű vállalkozás indításáról, az említett oknál fogva. Az oldalon részletesen le vannak írva a betéti társaság alapításának feltételei, a szabályok, a bejegyzés időtartama, az eljárás menete, valamint a szükséges iratok listája.

Két tag szükséges az alapításához, legalább az egyiknek a felelőssége a társasági vagyon által nem fedezett kötelezettségekért korlátlan, míg legkevesebb egy másik tag csak a társasági szerződésben vállalt vagyoni betétje szolgáltatására köteles, viszont a társaság kötelezettségeiért nem felelős. A betéti társaság alapítása ügyvéd közreműködését igényli, hiszen szerződését nagyon professzionális módon szükséges megírni.

Szerződésminta is megtalálható a portálon, ami nagyon hasznos a vállalkozást indítani óhajtó személyeknek. A betéti társaság működésének leírása is megtalálható az említett portálon, de a felelősségi szabályokat is elolvashatjuk. Ne hezitáljon tovább, hanem minél előbb alapítsa meg a cégét és legyen a saját maga ura!