fogkőeltávolítás
Szolgáltatás

Házilag is lehetséges a fogkő eltávolítása?

2022-09-02

A fogkövet az ételek és színes italok lerakódása képezi. Az emberek többféle házi praktikával próbálják a fogakat fehéríteni, de ezek hosszútávon nem eredményesek. A fogkőeltávolítás lehető legbiztosabb módja, ha a fogorvos végzi el. A fogakon maradt lepedékből fogkő képződik, ami nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem fokozza a fogszuvasodást és ínygyulladást okoz. A FR Dental rendelő felszereltsége megfelel a mai modern kor elvárásainak, ahol szakképzett fogorvosok és szájsebészek dolgoznak.

A fogkő eltávolítása ma már rutin eljárásnak számít, amit ultrahangos kézi műszerrel végeznek fájdalommentesen. Ezt követően a fogakat bekenik egy speciális pasztával és simára polírozzák. A másik hatásos tisztítást az Airflow készülékkel csinálják, itt szódabikarbónát, vizet és levegőt fújnak magasnyomáson a fogakra. A fogkőeltávolítás után a fogak fehérebbek és tisztábbak lesznek. Mindenkinek ajánlott, de leginkább a dohányosok és a rendszeres kávézók érintettek.

Nagyon fontos a helyes fogmosás és évente legalább 1-2 alkalommal ajánlott felkeresni a fogorvost, hogy felmérje a fogaink állapotát. Ezzel nagyon sok fogászati betegség megelőzhető. A megelőzés is nagyon fontos, de idővel mindenkinél megjelenik a lerakódás kisebb vagy nagyobb mértékben. A rendszeres fogkőeltávolítással csökken a fogszuvasodás és a fogínyvérzés kockázatának a kialakulása, így elkerülhető a drágább fogászati beavatkozások költsége is. Tehát, ha úgy vesszük, akkor pénzt spórolunk a periodikus vizsgálatokkal.

A házi praktikák alkalmazása sok esetben a fogzománc sérüléséhez vezet, ami miatt a fogak érzékenyebbé válnak. Nem érdemes a fogaink épségét kockáztatni. Célszerű szakemberre bízni ezt a feladatot, aki steril körülmények között végzi el és ezen kívül dentálhigiéniai tanácsokkal is ellát. Az időpont lefoglalásáért hívja az oldalon megadott telefonszámot, ahol bővebb tájékoztatást talál a fogászat egyéb szolgáltatásairól és ezek árairól! Kedvezményekkel is szolgálnak, úgy a régi, mint az új pácienseknek.