gyeplazító
Vásárlás

Ezért kell gyeplazítót használni

2020-05-13

A gyepnek, akárcsak az összes kerti növénynek, nagy szüksége van a törődésre és a védelemre is a káros tényezőkkel szemben. Kevesen tudják, hogy egy gyeplazító mennyire fontos szereppel bírhat abban, hogy a pázsit sokáig szép és ápolt maradjon. Miért? A sok fűnyírás után visszamaradó apró gyepzúzalékok egy idő után elkezdenek felhalmozódni és az alattuk növő gyep egészségét roncsolják.

Ez azért van, mert megakadályozza a gyepet a légzésben és a tápanyagok felszívásában is. Ezért is szükséges a gyeplazító alkalmazása évente legalább kétszer, télen és tavasszal. Vannak akik még a nyári hónapokban is legalább egyszer előveszik a gyeplazító eszközt. Ennek köszönhetően a felhalmozódott filcet könnyen el lehet távolítani.

Télen ténylegesen nagyon fontos a gyeplazító használata, hiszen ekkor ugye a fű növekedése leáll, illetve a fényszegény és nedves évszak nagyon jó életfeltételeket biztosít a mohaféléknek. Ezek a pázsitnak egyáltalán nem kedveznek. A gyep meglazításával meg lehet vonni a mohát a fontos tápanyagától, a filctől.