Forrás: himgeurope.com
Szolgáltatás

Amit a hajbeültetés előtt érdemes tudni

2020-01-23

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés a hajbeültetések előtt az, hogy mennyire lesz fájdalmas a beavatkozás. Szerencsére emiatt nem kell aggódnunk, a hajbeültetéseket mindig többkörös helyi érzéstelenítéssel végezzük, ráadásul az Európában kapható legkisebb átmérőjű tűt használják sebészeink, ezért a beavatkozások szinte teljesen fájdalommentesek.

Gyakran aggódnak amiatt is a pácienseink, hogy a kiterjedt kopaszodásuk miatt a donorterületük korlátozott, és az onnan kinyerhető graftok mennyisége nem elegendő az egész fejtető befedésére. Ebben az esetben két megoldás közül lehet választani: dönthetünk a többlépéses hajbeültetés mellett, vagy lehetséges az a választás is, hogy a hajbeültetés során a hajvonalat a sebészek nem hozzák annyira előre, így jut elegendő hajszál a fejtetőre.

Pácienseink a hajbeültetések előtt sokszor tartanak attól, hogy teljesen kopaszra kell nyírni a hajukat a beavatkozáshoz, de jó hír, hogy ez nem szükséges, elegendő körülbelül 2 mm-es vágni a hajat, viszont ezt legtöbb esetben meg kell ejteni mind a donor- mind a célterületen. Ezt majd a hajbeültetés napján a beavatkozást végző orvos fogja megtenni, tehát nem kell otthon előre levágni a hajat.

Tisztában kell lenni azzal is, hogy a hajbeültetés előtti pár napban már bizonyos gyógyszereket és vitaminokat nem szabad szedni, erről a hajbeültetés előtti konzultáción tájékoztatást adunk. Az étkezésre is érdemes odafigyelni, kerülni kell a túl fűszeres vagy csípős ételeket. A dohányzással és az alkohollal is mértéket kell tartani, és lehetőleg minimálisra csökkenteni a bevitelüket.

Ha minőségi hajbeültetésre vágyik, válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Forrás: himgeurope.com