vízteres kandalló
Vásárlás

Amikor a vízteres kandalló a tökéletes választást jelenti

2022-04-20
A fűtésszezon közeledtével sokan veszik fontolóra a teljes rendszer optimalizálását és nem riadnak vissza a fűtőeszköz cseréjétől sem. Mivel a vízteres kandalló hatékonysága vitathatatlan, illetve egy igen gazdaságos, reális árú és megbízható berendezésről van szó, rengetegen döntenek úgy, hogy erre cserélik le a régit. Hogyan is működik?
A teljes rendszer funkcionálási elve egy egyszerű alapon nyugszik. A lényeg, hogy a lehető legjobban ki tudja használni a rendelkezésre álló hőt. Mivel a vízteres kandalló rácsatlakoztatható a fűtésrendszerre, ezért az egész ház fűtése és meleg víz ellátása megoldható általa.

A működése persze hasonlít a megszokott fűtőberendezésekhez, azonban szerkezetileg van néhány eltérés. Itt a tűztér csövekkel van körbe véve, így veszi fel a hőt a csövekben cirkuláló víz. Persze igény esetén a vízteres kandalló akár radiátorokkal is összeköthető, így a fűtésrendszer hatékonysága tovább növelhető.
Mivel ennek több fajtája létezik, jogos a kérdés, hogy melyiket ajánlott megvenni? Ott van például a zárt rendszerű vízteres kandalló, ami direkt kapcsolódik a fűtési rendszerhez, és egy szivattyú segítségével adja át a megtermelt hőmennyiséget. A túlmelegedés problémáját beépített termosztát és hűtőspirál orvosolja.

A beépíthető kandallóbetét panoráma változatának szépsége

Nem igazán van annál kellemesebb érzés, amikor egy fárasztó nap után az ember hazaér és meg tud egy kicsit pihenni a kandalló melegénél, gyönyörködve a tűz látványában. A több oldalról is kiélvezhető beépíthető kandallóbetét új szintre emeli a lángok szépségét. De mi is a panoráma kialakítás lényege? A nagy üvegfelület adja az egyediséget, aminek hála a lakóknak tökéletes rálátásuk lesz a beépíthető kandallóbetét biztosította elragadó tűzre.
Érdekesség, hogy itt a tűzterek ajtaja liftes, ami egyben nélkülözhetetlen is, hiszen nagyon intenzív az égés, és különben az így keletkező füst az ajtó nyitásával a szobába érkezne. A beépíthető kandallóbetét üvegje könnyedén tisztítható, az ajtó pedig egyszerűen kinyitható. Ha egy nagyobb méretű, sima falsík áll a rendelkezésére, tökéletes választás ez a berendezés.