tetőszigetelés
Vásárlás

A tetőszigetelés többféle módon is megoldható

2022-12-31

A tetőtér beépítésével hasznos teret lehet nyerni, de van számos olyan dolog, amire ajánlott fokozottan odafigyelni az ilyen jellegű beltér kialakítás folyamán. A tetőszigetelés milyensége nem mellékes, a tetőtér esetében erre fokozottan figyelni kell, hogy a kialakított helyiségekben fenntartható legyen télen-nyáron a kellemes hőmérséklet, mégpedig energiahatékony és környezetkímélő módon.

Sokféle lehet a tetőszigetelés, de ez főleg a tér használatától függ. Amennyiben csak különféle holmik tárolása a cél, elegendő az egyszerűbb változat is, ami leginkább a födém alá helyezett polisztirolt vagy ásvány- és üveggyapotot feltételez.

Abban az esetben viszont, ha lakótér létrehozása van tervben, akkor már alaposabb átgondolást igényelnek a munkálatok, akárcsak a beépítendő alapanyagok kiválasztása. A művelet ebben az esetben már bonyolultabb lesz, mivel az ilyen jellegű tetőszigetelés esetén a szarufák alatti részt is szigetelni kell és számítani kell arra, hogy ezáltal csökkenni fog a belmagasság.