speciality kávé
Vásárlás

A speciality kávé egy évtizede hódít itthon

2022-05-02

Ma nagyjából 100 fajta kávét ismerünk, amiből lényegesen kevesebbet fogyasztunk. A speciality kávé pedig valamikor a kétezres években jelent meg és először az USA területén, valamint Ausztráliában terjedt el. Ahogy az lenni szokott, Magyarországra is eljutott.

Olyan szintű terjedésről beszélünk, hogy külön kávézók is nyíltak, ahol csak ezt a fogyasztói élményt kérhetjük, amire a kereslet is fokozatosan nő. A magyarul speciális szó arra utal, hogy valamivel jobb minőséget kapunk, amit pörköléssel teszünk igazán különlegessé. Amennyiben követjük a hagyományokat, akkor világosabb pörköléssel tudjuk elérni az ízt, ahol a gyümölcsben lévő ízjegyek előtérbe kerülnek.

Természetesen mindenki szabadon döntheti el, hogy milyen kávét akar a hajnali órákban fogyasztani, de érdemes legalább egyszer kipróbálni a pörkölés mestereinek a munkáját. A speciality kávé új dimenziókat nyit meg az ember előtt, na meg a kávézás történelmében is. Bár hazánk csak 2012 körül csatlakozott az új divathoz, a mai napig hű fogyasztók vagyunk.