Vásárlás

A pezsgő történet tényleg izgalmas

2018-05-27
Pezsgő történet

Aki szereti az igaz, ám érdekes történeteket, annak meg kell ismernie a Törley pezsgőről szólót is! Ez a pezsgő történet ugyanis valóban pezseg, hiszen mindennek mondható, csak unalmasnak nem. A magyar pezsgő álma bizonyára Franciaországban született meg, hiszen az alapító, Törley József itt szerezte a szakmai tapasztalatát és valójában az első gyárat is ezeken a tájakon, Reims-ben nyitotta meg.

Ekkor 1882-t írunk. Innen már felgyorsulnak az események, a termesztés és a termelés átkerül a budafoki dombokra, a Promontor területére. Az igazi magyar pezsgő történet tulajdonképpen itt kezdődik. A termelés gőzerővel halad előre, aminek meg is lesz az eredménye, hiszen a rákövetkező évtizedekben a Törley híre és zamata eljutott Párizstól, Amerikán át egészen Ausztráliáig.

A magyar pezsgő történet valóban lenyűgöző, dinamikus és izgalmas, de tudni kell, hogy a Törleynek sem voltak csak fényes évei. Aki jobban meg szeretné ismerni hazánk egyik kiválóságának a történetét, az látogasson el a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontba!